donderdag 22 december 2011

Cyclostyleren

Uit de notulen van de gemeenteraadsvergadering van 4 juni 1952:
De voorzitter deelt mee, dat aan het verzoek om een exemplaar van de notulen aan de leden toe te zenden, nog niet kan worden voldaan, gezien de meer dan drukke werkzaamheden ter secretarie en het meerdere werk verbonden aan het cyclostyleren der notulen en vraagt of de vergadering er genoegen mede kan nemen, dat de notulen tot dat uitbreiding van het personeel is verkregen, ter inzage van de leden kunnen worden gelegd ter secretarie of wel dat voorlezing wordt geprefereerd, hetgeen echter een saai en tijdrovend werk is.
Uit Van Dales Groot Woordenboek:
cyclosty'le, (<Eng), m. (-s), stereotypische kopieermachine voor het maken van afdrukken van met de hand of de machine geschreven stukken; -papier, o..
cyclostyle'ren, cyclostyleerde, heeft gecyclostyleerd), (overg.) met de cyclostyle vermenigvuldigen
Uit het Modern Woordenboek en Populair-Wetenschappelijke Encyclopaedie (1931):

.



De notulen vervolgen:
Het lid Beex zegt voorlezing te prefereren boven ter inzage legging, aangezien van dit laatste door de leden wel geen gebruik zal worden gemaakt.
Waarom de leden de notulen niet kwamen inzien, wordt uit de onderhavige niet duidelijk. Aan het lid Adams schijnt de hele discussie overigens voorbij te zijn gegaan, of hij moet met zijn inbreng vooruit hebben willen lopen op betere tijden:
Het lid Adams spreekt zich uit voor thuiszenden der gecyclostyleerde notulen aan de leden.
Besloten werd tot voorlezing. Tot dat er personeelsuitbreiding was verkregen en de werkzaamheden wat minder dan druk zouden zijn.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten