zondag 20 oktober 2013

Van Rooij & Cie

’s Hertogenbosch 15 Januari 1894
Geeft eerbiedig te kennen:
De Vennootschap genaamd Actien Geselschaft für schrift giesserei und Machinenbau gevestigd en kantoor houdende te Offenbach a/M in Duitschland,
Dat zij van J.F. van Rooij, boekdrukker en koopman, wonende te Eindhoven en aldaar handelende onder de firma van Rooij & Cie, te vorderen heeft wegens aan dezen ten behoeve van diens beroep en handel verkochte en geleverde drukletters eene som van f 101,40, voor welk bedrag requestrante tegen den gerequestreerde heeft verkegen vonnis van het kantongerecht te Eindhoven dd. 12 Maart 1892, welk vonnis, hetwelk bij verstek is gewezen, op 14 November 1893, aan den gerequestreerde is beteekend met bevel om te betalen hoofdsom renten en kosten, gelijk daarin staat gespecificeerd en welk vonnis en exploit van beteekening hierbij wordt overgelgd.
Dat bedoelde van Rooij echter desondanks niet betaalt, en hem daartoe ook de middelen ontbreken.
Dat hieruit volgt dat gerequestreerde als koopman heeft opgehouden te betalen.
Redenen waarom requestrante eerbiedig verzoekt dat het Uwe Rechtbank moge behagen voormelden J.F. van Rooy boekdrukker & koopman, wonende te Eindhoven en aldaar handelende onder de firma van Rooy & Cie te verklaren in staat van faillissement en alle zoodanige maatregelen te nemen tot bewaring van den boedel te bevelen (..)



*


* BHIC, 24-1251

Geen opmerkingen:

Een reactie posten