donderdag 6 juli 2017

Stamboomonderzoek voor beginners

Beste mensen, even opletten, alle twaalf graag: we gaan genealogie bedrijven, in Bladel in de heemkamer. U niet natuurlijk, u woont allemaal veel te ver weg, u gaat het alleen doorvertellen, op uw werk, bij de verenigingen waar u lid van bent, de cafés die u frequenteert, kortom, overal waar u wel eens komt en Nederlands hoort spreken en helemaal als u ons dialect hoort (een prehistorisch aandoend gebrom en gemompel, uitgestoten op een wat ontevreden aandoende toon, lijkt wat op het Zwitserduits). 
Dit is wat u gaat vertellen:

Cursus stamboomonderzoek voor beginners
Heeft u zich wel eens afgevraagd wie uw voorouders waren? Waren ze betrokken bij historische gebeurtenissen? Waren het helden? Schurken? Sigarenmakers? Was u al langer van plan om eens in uw familiegeschiedenis te duiken? Er is meer over bekend dan u denkt! Als je maar weet waar je moet zoeken.
Bij voldoende belangstelling organiseert de Heemkundevereniging Pladella Villa een stoomcursus stamboomonderzoek voor beginners: wat valt er te weten? Hoe pak je het aan? Welke bronnen zijn er en waar vind je die? Welke rol speelt het internet? Hoe verwerk je de gevonden informatie tot een stamboom?
De cursus zal twee avonden in beslag nemen en vindt plaats in november 2017 in het gebouw van Pladella Villa aan de Bleijenhoek 57. Daarna gaat u zelf aan de slag. In januari 2018 organiseren we vervolgens een terugkomavond waarin we samen de resultaten van uw onderzoekingen nog eens doornemen. Geinteresseerd? Aanmelden kan via de website (http://www.heemkundebladel.nl/), per email (info@heemkundebladel.nl) of in persoon op de heemkamer (elke woensdagmiddag en -avond).
Zegt het voort!

Zegt het voort!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten