maandag 26 mei 2014

Anna Putters

Een kijkje in de keuken van het oude Jacobusgesticht in Eersel. Het is 1917, in de nabije buurlanden woedt WOI, het gesticht zit vol Belgische vluchtelingen, hier is alles op de bon, Moonen is de bakker, Anna Putters gaat terug naar Berghem*:






* Doet denken aan Mariken van Nieumeghen, het bekende mirakelspel. Enfin, mij toch. Anna Putters overleed in 1949 in Berghem, 74 jaar oud. Geen non, volgens mij. Leuk is wel dat moeder overste niet helemaal zeker lijkt van Anna's bestemming. Ze zal er toch nie stillekes tussenuit geknepen zijn? Ze schrijft het nog nie goed ook. Het klooster moest wijken voor het nieuwe gemeentehuis, weer eens die godvergeten ambtenaren, anders dan in Beuningen, Gelderland. Daar hebben ze het laten staan en doet het dienst als galerie. Alwaar momenteel prachtig drukwerk ten toon van de onlangs overleden graficus Ben Joosten. Mooi is (benevens al het andere): graficus longus vita brevis. Krijg het niet gevonden op www. Tot 1 juni.
Het briefje zit in de map 'Stukken betreffende de zorg voor geesteszieken' (15019-1005). Is weinig geesteszieks aan volgens mij. Goed dat er mensen zijn die dat soort mappen af en toe es inkijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten