vrijdag 30 maart 2012

Willemijntje (4)

Een paar maanden na Antonie Arie haalt opnieuw een van Heijst de raadsagenda. Deze keer is het Nicholaas Arie van Heijst en ook hij is voornemens een dochter in te schrijven op de R.K. Huishoudschool in Eersel, Saartje van Heijst met name, geboren op 11 augustus 1936.*

Nicholaas Arie woonde op B 78, naast het protestants kerkje en een end verder van de Huishoudschool vandaan dan Antonie Arie. Maar over een onderzoek wordt in de notulen niet gerept: de vergoeding wordt toegekend en gezien de "financiele toestand van het gezin" gesteld op 44 gulden, te besteden aan een busabonnement.

Maar een busabonnement is niet wat Nicholaas Arie in gedachten heeft. Hij wil een fiets voor zijn dochter en dient opnieuw een verzoek in, nu om een tegemoetkoming tot 60 gulden voor een "tweedehands rijwiel". Ik vermoed dat Louis van de Ven aan de overkant een omafiets had staan voor die prijs en dat van Heijst hoopte dat de gemeente het hele bedrag zou vergoeden.

Dat doet de gemeente niet. Hij krijgt toestemming om in plaats van een busabonnement een fiets te kopen maar meer dan de aanvankelijk toegezegde 44 gulden krijgt hij niet. Zelfs moet hij verklaren "in volgende jaren niet opnieuw een dergelijke aanvraag voor hetzelfde kind te zullen indienen."

Nogal kras dat laatste.  


*Saartje zat er al op; het schooljaar was al begonnen (RHC, A0547, 326c)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten