dinsdag 12 november 2013

Stieren tot bespringing

Eindhoven 9 October 1856*
Door den Rijksveldwachter B. Kennis te Hapert is proces-verbaal opgemaakt ca Cornelis Timmermans ten uwent en ca Gijsbertus Dirks, te Casteren en zulks wegens overtreding van het Provinciaal reglement op het houden van springstieren in NoordBrabant van 14 Julij 1854 (Provincie blad no 14), en wel de eerste door zijnen stier (niet goedgekeurden) te hebben laten springen ter dekking van eene koe, waarvan gezegde Dirks eigenaar is.
Vermits de lijst der stieren tot bespringing goedgekeurd zoomede die der afgekeurde jaarlijks, ingevolge bovengenoemd reglement, ter kennis van de respectieve Gemeentebesturen wordt gebragt, ten einde afgekondigd te worden, zoo verzoek ik UEA. mij te willen berigten wat aangaande den stier van C. Timmermans bij UEA uit de laatst ontvangene lijsten bekend is, ofwel mij die te willen toezenden; om ze na gebruik aan UEA te kunnen retourneren.
De Officier van Justitie


In mei was er keuring geweest. De keuringslijst moet afgekondigd zijn, want veldwachter Kennis wist ervan. Die van Timmermans zal niet best van gestalte geweest zijn:



* Gemeentearchief Hoogeloon c.a. 1811-1932, ingekomen stukken 1856

Geen opmerkingen:

Een reactie posten