zaterdag 7 april 2018

Sister Act

Wat ik wel leuk vind om te doen af en toe - enfin, wat ik daarnet even lag te doen, ik moet niet overdrijven - is mezelf tot object maken van een telefoongesprek tussen een zus en een zuster, zoals Ingrid dat dezer dagen bijna dagelijks doet.

Z: Hoe gaat het met Hugo?
Z'r: Hugo heeft niet zo'n goeie dag vandaag. Veel meer dan zichzelf van zijn bed naar zijn bank slepen heeft-ie nog niet gepresteerd, met een tussenstop aan zijn schuiftafeltje om twee koppen koffie, wat beschuiten, een ei en zijn supplementen naar binnen te werken. Op de bank heeft hij afwisselend liggen piekeren, naar die gedeelten van een bekend radioprogramma liggen luisteren die gaan over boeken en wat gelezen in het bovenste van een stapel dikke boeken die allemaal vrij vooraan een ticket uit een parkeergarage hebben inliggen.
Z: Hij gaat toch wel in de auto vandaag?
Z'r: Zeker. We blijven met hem oefenen. Klopt het dat zijn neef jarig is?
Z: Ja.
Z'r: We wisten niet goed wat we aanmoesten met het cadeau dus we hebben beneden maar een verjaardagskaart gekocht en er wat geld in gestoken.
Z: Helemaal in zijn lijn. Zo origineel als een kopieerapparaat. Valt er met 'm te communiceren vandaag?
Z'r: Er komt geen woord uit mevrouw.
Z: Dus u weet niet waarover-ie piekert?
Z'r: Jawel. Vannacht praatte hij honderduit. Hij schijnt bij verstek veroordeeld te zijn tot voorzitter van een historische vereniging die op sterven na dood is.
(H: Dat is niet alleen een uitdrukking die je kan verwachten van een ziekenhuispatiƫnt, het is ook zo)
Z'r: Hij heeft het niet zo begrepen op de secretaris. Jeanne? Jannie?
(H: Jeanne!)
Z'r: Op zijn werk schijnt het al niet veel beter te zijn. We hebben een beetje de indruk dat hij niet zo'n heel leuk leven heeft.
(H: Oh?)
Z: Hij heeft niks te klagen.
Z'r: Het is mooi weer vandaag. Misschien zetten we hem zo meteen nog even op de fiets. Komt u hem nog bezoeken vandaag?
Z: Vandaag niet. We zien 'm vanavond. Wij moeten ook naar die neef. Heeft-ie aan mijn man gedacht?
Z'r: Uw man?
Z: Mijn man is ook jarig vandaag. Die ziet-ie vanavond. Als-ie dit jaar weer geen cadeau bij zich heeft, hang ik 'm bij zijn ballen aan de infuuspaal! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten