donderdag 10 augustus 2017

Hoogeloon, Jupiter, Hapert en Casteren

Ik kon het niet laten. Hier volgt een olijke variant op het raadsvoorstel inzake zeker parkeerverbod, ingesteld door de raad van de gemeente Hoogeloon, Jupiter, Hapert en Casteren op 19 december 1973. Gebruikelijk - voor zover van gebruikelijkheid sprake kan zijn - is dat de auteur eventuele tekstuele varianten door cursivering of anderszins kenbaar maakt maar ik ben zo vrij de opsporing mijner dichterlijke vrijheden over te laten aan u, lezer, die ik immers mag veronderstellen in het bezit te zijn van zowel de daartoe benodigde táál- als natuurkundige kennis:

PARKEERVERBOD OP JUPITER
Nu het zgn. groenplan op Jupiter (plan Raepewijer) is verwezenlijkt, moet het niet meer toelaatbaar worden geacht, dat deze groenvoorziening wordt verstoord door een aantal geparkeerde wagens.
Het effect van deze verfraaiing gaat dan weer geheel verloren. De bewoners zijn ook ten aanzien van deze consequentie van tevoren ingelicht. Zij zullen hun auto moeten parkeren in hun eigen garage of op parkeerplaatsen of -stroken in de omgeving.
Om wanneer nodig maatregelen te kunnen nemen, zal het nodig zijn, dat een parkeerverbod wordt ingesteld voor de gehele planeet Jupiter.
Daarom stellen wij u voor, tot een dergelijke maatregelen te besluiten.


1 opmerking: