donderdag 17 september 2015

Ook voor niet-leden van

Krant, 4 januari 1956:

Kempisch Orkest weer op toernee.
Het door burgemeester van Beek uit Reusel enige jaren geleden opgerichte en door de stichting Kempisch Cultuurleven gefinancierde ‘Kempisch Orkest’ is zijn jaarlijkse toernee weer begonnen.
Na uitvoeringen in Bladel, Reusel en Hapert zullen ook de Eerselse begunstigers en andere belangstellenden a.s. donderdag in de gelegenheid gesteld worden de prestaties, en naar wij veronderstellen, vorderingen, der blazers en strijkers uit het eigen gebied te beluisteren.
Behalve het orkest werken aan de uitvoering mede het Reusels Gemengd Koor, het gemengde Koor ‘Zang en Vriendschap’ uit Diessen en enkele solisten uit Eindhoven, t.w. mevr. Mallems, sopraan, J. Melters, tenor, P. Heyne, bariton, Chr. Schäfer, bas, het geheel onder leiding van Chr. Schäfer jr. uit Aalst.
Het programma vangt aan met het bekende ‘Ave Verum’ voor sopraan, koor en orkest van W.A. Mozart uit Aalst.
Hoofdschotel vormt een kerst-oratorium voor soli, koor en orkest van Heinrich F. Müller, dat door Pierre Geerinckx uit Bladel zal worden ingeleid.
Ria Smolders uit Bladel en de heer Geerinckx brengen ter afwisseling een twee tal kerstdeclamaties. 
Aanvang telkens om acht uur in het Parochiehuis.
Elk lid van Kempisch Cultuurleven kan over twee gereserveerde plaatsen beschikken.
Aangezien de uitvoering ook voor niet-leden van Kempisch Cultuurleven tegen betaling toegankelijk is, wordt er voor de goede orde op gewezen dat na het uur van aanvang geen aanspraak meer kan worden gemaakt op gereserveerde plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten